Bye, bye

Већ неко време избегавам новине и вести. Бежим од њих главом без обзира. Склањам се као од бахатог и неурачунљивог силеџије. Огроман број лоших вести куља са сваке странице као поплава, цепа ми расположење и животну снагу као дум дум метак.
Stress

Зар нико не проналази ништа позитивно да стави на насловну страну? У једном месту родитељи, професори су добили пето дете. Једна разведена мама је, у немогућности да прехрани дечицу, купила комад земље код Јајинаца и успешно гаји органску башту. Таксиста је вратио торбу пуну новца. Зар то није за насловну страну?  Зар то не би био подстицај друштву да поступи слично и уједно доказ да се не мора бити кретенасти беспосличар из Купинова или ретардирани певач без слуха који не схвата да се његова ,,песма“ слушала милион пута зато што је идиотска и јер људи не верују да неко може да се усуди да такав ужас уопште постави на јутјуб и сними било где, да би добио фамозних пет минута славе?

Мозак против кнјига
Шта је са учитељима који путују преко гора, десетине километара сваког дана, због једног јединог ђака, сваког дана, да се школа не би угасила како троје тек рођене деце не би морало, за коју годину, да путују десетине километара даље, због чега би породица морала да напусти село, које би се онда угасило? Зашто о њима нема ни речи?
Зар је све црно? Сви смо корупција, проституција, издаја, предаја, пљачка, убиство, аномалија?
Па неће бити.
Не читам новине јер су им циљна група и предмет интересовања мени непријатне, а често и одбојне, појаве. И јер су све новине, од прве до последње стране, само једна обична црна рубрика.
Из истог разлога сам пре неколико година престала да излазим на места на којима сам, кад год бих била у земљи, излазила.
Није то мој свет.

 

Kisha

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s