Migranti, azilanti, korisni idioti i narod

PRED SOBOM DRŽIM KONVENCIJU O STATUSU IZBEGLICA IZ 1951. DAKLE, ČITAVA KONVENCIJA PROPISUJE PRAVA IZBEGLICA U DRŽAVI U KOJU SU IZBEGLI I KOJA IH JE KAO TAKVE PRIHVATILA

Migranti, azilanti, imigranti i izbeglice: Kada se planira lov u mutnom najpre se zamuti terminologija, pa čovek koji nije vičan ni oprezan, lako proguta mamac. To zamućenje ide sve dotle, dok se više ne raspoznaju obrisi, ni šta je šta (češće šta NIJE šta), ni ko su igrači, te se sasvim lepo, poput visprenih šibicara na međugradskim autobuskim stanicama, spretno zamene rog i sveća.

1. Države ugovornice neće primenjivati kaznene sankcije, zbog njihovog bespravnog ulaska ili boravka, na izbeglice koje, dolazeći direktno sa teritorije gde su njihov život ili sloboda bili u opasnosti u smislu predviđenom članom
1, ulaze ili se nalaze na teritoriji bez ovlašćenja, pod rezervom da se odmah prijave vlastima i izlože im razloge,
priznate kao valjane, svoga bespravnog ulaska ili prisustva.
2. Države ugovornice neće primenjivati, u pogledu putovanja tih izbeglica, druga ograničenja sem onih koja su potrebna; ta ograničenja će se primenjivati samo dok se u zemlji prijema ne reguliše status tih izbeglica ili dok oni ne uspeju da budu primljeni u neku drugu zemlju.

To sve se odnosi na izbeglice.
Po međunarodnom pravu, država IMA pravo da deportuje sve migrante koje ne poseduju validna dokumenta.
( izbeglice ne sme)
Sad vidite koja (i kolika) je razlika?
Izbeglice su kod nas, de facto, Srbi iz Hrvatske (nisu ni oni, nakon što im je početkom godine cinični UNHCR uskratio da se tako nazivaju, jer ,,predugo to traje“, te tako i ex oficio dovršio posao NDH; ali mi znamo istinu) i iz BiH., kao i Srbi sa KiM, i pored naziva ,interno raseljena lica’.

Drugih izbeglica nema, pa bi bilo lepo da mediji ne prave probleme gde je situacija jasna, i da ne mute vodu. Ili su oni, u stvari, samo nečiji korisni idioti.
Nije ovo nikakva izbeglička kriza, izbegličke krize su bile 1991 – 1995, i 1999 – 2004, otprilike; ovo sa čime se suočavamo je migracija, jedna velika seoba naroda, drama u koju smo uvučeni bez ikakvog razloga, i sa kojom nemamo ništa.
Neki korisni idiot je rešio da preko naših leđa (i zemlje) čuva one koji su celu tragediju i skrivili.

 

Kisha D. Dorado 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s