Квазиобразовани

Након поплаве којекаквих факултета и универзитета, дошло је до поплаве ,високообразовних институција’, диплома ( и дипломаца) са живописним називима.

diplomci1aaa.jpg

Према резултатима пописа из 2011, број високообразованих, у односу на резултете пописа 2002. године, повећан је на 10,59%. То значи да у Србији данас има 240 290 високообразованих особа више него пре 10 година. У високообразоване се, међутим, данас убрајају и особе које не знају да наброје падеже,  где је Кип слободе или колико износи од 100.

Један приватни факултет у Србији, чији ниједан смер ни одсек није на језику државе у којој ради (чији подмладак треба да образује), отворено се рекламира:  „Како да добијете диплому и звања за високоплаћене послове?“

Дакле,  они ни не нуде знање, нуде диплому; у овој држави од знања само боли глава, важан је папир.
Тако ћете постати Facility manager,  менаџер за све и свашта. Јер у Србији постоји 147 акредитованих студијских програма менаџемента, а само у Београду постоји тридесетак економских катедри за разне врсте менаџмента. Свака седма диплома прошле године била је менаџерска.

Неко фино примећује:
❝ Некад су се студирале медицина, права, теологија, филозофија или уметности или природне науке .. сад се студира менаџмент, консалтинг, инжењеринг… свака част на вашем пословном занату, али то звати академским образовањем је бласфемија.❝

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s