Diskriminacija žrtava

Koji je narod najviše ubijan u Srbiji tokom okupacije? I procentualno i brojčano?
Ako se posmatraju dani sećanja, komemoracije, pa čak i nekakav film sa Mustafom Nadarevićem i Ejdusom od pre nedelju dve, ispada da Srbi ne da nisu ubijani, nego se, diskretno, implementira nešto drugo….
Ovih dana ide na glasanje zakon po kome će potomcima Jevreja, stradalih u Holokaustu u Srbiji, država isplaćivati gotovo milion evra godišnje narednih četvrt veka, na ime – pazi sad – imovine koja ostala iza Jevreja stradalih – pazi sad – od ’41. – maja ’45, dakle imovine koju su ostavile za sobom žrtve, za vreme nemačke okupacije, gde su Srbi bili podjednako okupirani i zatirani, ako ne i više! (A jeste više, makar brojčano, ako ni zbog čega drugog)
Dakle, to je vreme nemačke vlasti, totalne okupacije. Šta je sa imovinom srpskih porodica koje su zatrte, koje su Nemci streljali, ubili po logorima, ili vešali?
Koliko je Srba stradalo, sistematski ubijano za vreme nemačke okupacije? Koliko je njihove imovine ostalo bez naslednika samo po današnjoj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, KiM, i centralnoj Srbiji? Ko će ovim naslednicima vratiti tu imovinu?
O čemu se ovde radi? Ko će Srbima da plati?
Jeste li vi normalni?
Da li, posle blisko (i ne tako blisko)istočnih izbeglica, (umesto Nemačke ?) treba i milionske odšete da plaća narod – stradalnik, kome bi, da je pravde, trebalo naknaditi ne samo imovinu iz Drugog sv,. rata, nego i onu iz separatiskičnih ratova devedesetih, koju su okolne državice, nastale etničkim čišćenjem i zatiranjem Srba, uzurpirale?
Hoće li država Srbija sama sebi plaćati odštetu? Šizofrenija i autošovinizam na vrhuncu!

Ubilli ste ih po drugi put.Pančevo.jpg

Vešanje 36 Srba u Pančevu, ,idejni   tvorac’ je bio Jacob Awender, jedan od lidera nacističkog pokreta među vojvođanskim Nemcima.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s