Alhamdulillah Österreich, inshallah

kronen-cajtung-srbi-prasici-1452764047-823833.jpg
Ne dešava se prvi put da Zapadni mediji pljucnu po Srbima. Sećam se karikature (ožaljenog, je suis charlie) Charlie Hebdoa koji se na monstruozan način sprdao sa stradalnicima Srbima, pa sve do lažnih i izokrenutih izveštaja Christiane Amanpour iz BiH, pa sve do poslednjeg, – nekakvog austrijskog pamfleta u  Kronen zeitung gde se podsmeva srpskom običaju i strasti za jedenjem prasetine.

Upada u oči da je prasetina tabuizirana u islamskim društvima. Austrija NIJE islamska država.   Hm… Da li?

Tokom rata u BiH sve finansije za podršku mudžahedinima išle su preko Beča, a tu im je bila i “sigurna baza“. Slučajno? Setimo se dve ,,Austrijanke“ (po pisanju bečkih medija) koje su se pridružile Islamistima u Siriji, Samre Kesinović i  Sabine Selimovic. Ima neka tajna veza. Da li se Srbima (opet) rugala Austrija Samri, Mevludina, Džavida i Bakira?  Nakon što je Beč,  realno, pao pod islamsku vlast negde 1990. to nije ništa neobično.

Austrija koja učestvuje u džihadu nije hrišćanska.

A učestvovala je najmanje 5 puta za poslednjih 25 godina. U BiH, na KiM, zatim na strani radikalnih islamista u Iraku, Libiji, Siriji. Da ne zaboravimo učešće na strani neonacista i klerofašista u Hrvatskoj i, manjim delom, Ukrajini.
serben.jpg

Uostalom, nama je austrijska politika, bilo da je sprovodi Alija, Franjo, Adolf ili Poćorek, dobro poznata.

obesene-seljanke-macva

Obešene  srpske seljanke u Mačvi, nedelo Austrougara

Austrija je pokušavala (i često uspevala) besomučnom propagandom da stavi znak jednakosti između Prvog i Drugog svetskog  rata i  gradjanskog rata ’90-ih u YU, upinjući se iz sve snage da one koje su (i austrijski) nacisti  ubijali 100 za jedan, prikaže kao same naciste.
(To je  takva perverzija i patologija, od koje se jedino veća nalazi kod onih što na  tekstove o srpskim žrtvama stavljaju smajlije i slične mizerije, ne bi li iza njih sakrili gnjilo mrtvilo sopstvene duše).  Pri tom propaganda se uzima za činjenice, PR pamfleti kao relevantni izvori, fikcija za istorijsku istinu…

Te i takve obede i izmišljotine austrijski mediji besomučno ponavljaju s nadom da će im u kljun upasti dovoljno velika donacija ili  da će to doneti veći broj  islamskih glasova njihovim političkim pokroviteljima.

U istu svrhu služi i već izlizana mantra kako je sve što se dešavalo devedesetih ‘najveće/najgore od II sv. rata – sukobi, masakri, krivice, zločini….  Austrijski mediji šire stereotipe koje su sami uspostavili u momentu kad im je to odgovaralo radi lakšeg pridobijanja sopstvenog javnog mnjenja za sve one loše, prljave stvari koje su uradili na Balkanu za šaku petro $ ili iz starog sentimenta.

Verovatno zbog oba.

U Austriji i Nemačkoj su  Miloševića upoređivali sa Hitlerom dok su naoružavali sve svoje i Hitlerove  ratne saveznike, od Slovenije do Kosova.  Austrija (i Nemačka)  je , pored dva Svetska rata, zbog  momentalnog priznanja  protivpravno proglašene nezavisnosti Slovenije i Hrvatske itekako odgovorna i za izbijanje građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji; kasnije se to ponovilo i sa Bosnom i Hercegovinom; na Kosovu i Metohiji su neskriveno bili naklonjeni Šiptarima, što i ne čudi s obzirom na broj Turaka i Albanaca u  njihovim redovima.

beograd-vaskrs-1944-bombardovanje_520x320

Nemačko bombardovanje srpskih gradova, Drugi svetski rat

Tako se i EU, i Austrija kao njena članica odnosi prema svojoj (višestrukoj) žrtvi, Srbiji, dok istovremeno u listu svojih nedela upisuje još dve: istoriju, istinu ali i  nedostatak osnovne kulture i manira u ophođenju.
Od sad se izraz ‘bečka škola’ mirne duše može upotrebiti za neuglađeno i grubo izrugivanje.  Hrišćanima, po mogućstvu.

…….

maxresdefault.jpg

….and from 1990-ies, the mission has been accomplished.

 

Kisha

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: