Stid gospodina Junkera

Kaže  Junker ( Jean Claude, predsednik nekakve Komisije EU) kako je nedopustivo to što se, citiram: ,,troje izbegličke dece udavilo juče kada se prevrnnuo čamac u kome su se njihove porodice prevozile (pazi sad!) iz Turske na grčko ostrvo Agatonisi. “
I (pazi opet!) njihova nacionalnost, kao ni dvadeset njihovih saputnika koji su spaseni i prebačeni na grčko ostrvo Samos, nije saopštena.
230234.JPG
Znamo da su izbeglice krenule iz Turske.  Ali nisu izbeglice iz Turske, odnosno nisu  u pitanju Turci koji beže zbog rata.
Ako su u pitanju Sirijci ili Iračani izbegli u Tursku, znači oni su se već sklonili na sigurno.
To je najverovatnije u pitanju. Pitanje je, nakon što su izbegli iz ratnog pakla svojih zemalja, zašto su polazili za Grčku?
Znači nisu očajnici iz ratne Sirije ni Iraka, u stalnoj opasnosti i strahu za gole živote, nego ljudi sa mirne teritorije, iz Turske.
Zašto idu dalje, u Grčku? Ako su već u Turskoj, to znači da im životi nisu bili ugroženi da bi rizikovali i ukrcavali se u neadekvatne čamce, upuštali se (sa decom?!?! pa čija su to deca?!) u krajnje rizičan poduhvat.
Zašto to čine?
Oni ne beže od rata. U Turskoj nema ratnog stanja. Zašto to rade?
I porodica dečaka Kurdija, čija je fotografija na kojoj leži mrtav obeležila kraj 2015, takođe je krenula izTurske, gde su bili bezbedni i čak imali manji porodični posao.
Zašto?
Čega se gospodin Junker stidi? Jel’ on to nabija osećaj krivice Evropi, kako bi primila sve te ljude, bez grimase i negodovanja? Koliko je gospodin Junker primio petro $ da bi ga bilo stid?
Junker liar.jpg
Kisha
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s