Глобалне Живке и балкански ,ноблес’

На Фокс лајф видех део вероватно серије, где нека девојка или жена, немогуће је одредити откако имамо педесетогодишње момке и девојке, помаже другој да хода, седи, да устаје, јер друга уместо ноге има имплант.
Све је дивно, хумано, људски топло, таман да поврати веру у људе и добра срца, све док…
Све док у једном моменту девојка са имплантом уместо ноге и девојка која јој помаже и води је кроз живот предвиђен и организован за савршене људе који се уклапају у SL size, грудњак 100 и имају обе ноге, не почну да се љубе и остало.
Ово све више постаје хомо свет, организован по мери и искључиво за хомосексуалце. Где је граница?
Очигледно је да је финансијска моћ концентрисана у рукама оних који заговарају хомосексуалност као најпожељнији вид полних односа и на њима заснованих заједница, и то није ништа ново.
Међутим, толико смо засути да су нас предозирали том и таквом пропагандом и форсирањем истополних заједница, секса, парова, да су на путу да и код најповодљивијих евентуално изазову контраефекат, што би целој овој ствари било добро.
Пита ме познаник да ли се осећам старомодно.
Од срца сам се насмејала. Како се неко ко је толико anti mainstream, контра политички коректно као ја, може осећати другачије сем као најчистија авангарда?
Треба нешто храбрости за исмевање поводљивости, за ругање безрезервном праћењу наопаких трендова и за сарказам умотан у обланду учтивог дивљења, који урбани дебелокошци са својим отупелим карактером не могу никако да провале (што код мене узрокује напад смеха и потоп туге, прво из разумљивих разлога; друго, јер је све мање кадрих да истанчан сарказам осете, још мање оних кадрих да узврате, док смо, истовремено, преплављени сировинама сваке врсте );
то ме испуњава осећањем усамљености, сличном оној коју осетим док гледам свет који постаје најпре ХОМО па тек потом човечанство…
Онда се сетим Госпође министарке, коју је ‘саветник’ из високог друштва (кхм) убедио да је имати љубавника чист ноблес, те јој је добрано олакшао породични буђелар.
Живела Живка, једино је она бесмртна! 

jelena karleusa artwork.jpg

Advertisements

One thought on “Глобалне Живке и балкански ,ноблес’

  1. Skroz si u pravu, samo vladaoci ne propagiraju homoseksualne zajednice, vec je njihov cilj neutralisanje svake moguce ljudske zajednice, osim one koja je definisana kao korporacija.
    Posto je porodica osnovna ljudska zajednica, ona je pod najvecim udarom i kao sublimaciju porodice mediji proklamuju sve alternativne oblike zajednice. To je prisutno jos od vremena kada je Dizni stvarao junake poput Mikija, ali postoje i mnogo raniji pokusaji jos u literaturi u 19. veka, a i sam Marks se bavio tom temom.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s