Prostački egoizam varvara

Ubih se sa nekom zapadnjakinjom koja, u svom maniru, kaže da bi bilo LEPO (kao da govori o pozivu na kafu), da izbeglice sa Istoka, ni manje ni više, nego – ostanu ovde. Kaže, možda bi ostali i zašto da ih ne zadržimo, ako bismo im dali posao (?) i uslove za život (?)
Kakve bolesne prijatelje imaju moji prijatelji, da se, gledano po onom: s kim si takav si i sličan se sličnom raduje, nameću razna pitanja…
Samo je izvesno da su i obični ljudi na Zapadu dobrim delom atrofiranog osećaja za pravdu, istinu, – uopšte uzev, za sve što bi moglo da ugrozi njihov lični komfor.
Oni su na svako zlo spremni samo da očuvaju svoje malograđanske, sitne udobnosti.
Sve ovo se nadovezuje na sliku koju sam danas videla, na kojoj se nekakav Kanađanin, valjda, umesto da pomogne nastradalima u nesreći, slika pored njihovih zgrčenih i krvavih tela.
Ne treba ni da napomenem da nastradali nisu Zapadnjaci.
Ali zato za poprek pogled i komentar u vezi sa bilo čime njihovim, bilo kakvim (ne)delom, kao i na sam pomen realnog očekivanja da prihvate posledice sopstvenih ratova, nedela i grešaka, ciničnom ravnodušnošću i s podcenjivanjem govore da to, ipak nije njihov problem (nego vaš). Jer im se može.
I uzalud sve ubeđivanje, ‘crtanje’ kako je upravo njihova Velika (mizerna) Britanija, guska Francuska, SAD(isti), Nemačka… svojim bombama i šizofrenom politikom podrške svemu štetnom i neprirodnom, razorila njihove države i od njih napravila izbeglice (kao što je, uostalom, od nekoliko stotina hiljada Srba u poslednjih dvadesetak godina ).
Uzalud objašnjavanje o svim izbeglicama iz bivše Jugoslavije, koncentrisanim u Srbiji, te kako i nakon više decenija još uvek imamo kolektivne centre i izbegličke beskućnike, pripadnike sopstvenog naroda.
Uvrnuta, rasistička, egoistična Zapadna (anti)civilizacija svoj komfor (preko tuđe grbače) stavlja ispred svakog rezona, zdravog razuma, poštenja i logike.
Rasistički Zapad (jer Zapad, pogotovo Evropa JESTE duboko rasistička i ksenofobična) se rešava svih onih koji se ne uklapaju u njihovo viđenje svog lika.
Prosečni Zapadnjak nije ništa više nego divljak u fino skrojenom odelu i sa skupim gadgetima; nesrećno duhovno i mentalno zakržljalo biće, koje radi da bi sebi obezbedilo status i pripadajuće simbole ( igračke ) koje imaju istu ulogu kao toljage ili sjajna površina uglačanog kamena u primitivnom društvu. U sve to dodati i auto,  psihologiji poznat i kao  penis na točkovima, koji, kao takav, mora da bude moćniji od komšijskih, ili od onih koji voze kolege. 

Mi smo odavno parija, ništa manje od Cigana (politički korektno: Roma – valjda se stvara preduslov da im se da grad Rim, šta li) Avganistanaca, Pakistanaca ili iračkih izbeglica; mi smo njima strani element, što su dokazali time što smo JEDINI narod koji je Zapad tretirao na isti način kao i tamnopute došljake sa Istoka.
Zapad, rasistički, gramzivi Zapad, i nas i njih trpa u isti koš; zato ih kod nas i ‘istovaruje’.
Otud se ovaj demografski inženjering sprovodi baš kod nas, i otud sumasišavši zahtevi da mi, razoreni, bombardovani i opljačkani, primimo i zadržimo bliskoistočne došljake u svojoj kući.

gay.jpg
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s