Simbol

maxresdefault.jpg

Ugledah kod prijatelja Mandinu sliku, i pomislih, kako je naš glumački velikan pao kao žrtva, te kako bi, pod normalnim okolnostima i u slobodnom društvu, da je hrabrosti i elementarnog poštenja bio označen kao žrtva, koju je ubila ova naša demokratija… Glumac, otac, muž, koji je pao kao žrtva bezalternativnog i beskompromisnog puta ka EU. Isto kao onaj nesrećni oficir koji se zajedno sa porodicom bacio sa prozora mansarde iz koje su vlasti navalili da ih izbace. ‘sred zime. Na ulicu. I kao porodice kojima odnose ono malo nameštaja i prodaju dedovinu za par hiljada evra, jer kasne sa otplatom kredita zelenaškim bankama. Ili onaj silan svet koji je nemaština gurnula sa Brankovog, Pančevca ili bilo kog drugog mosta ove nesrećne zemlje. I slično kao oni starci koje su našli umrle od gladi…. Ili poput roditelja koji nude bubreg na crnom tržištu da bi deci obezbedili osnovno, platili račune javnim komunalnim preduzećima (u kojima se pretvaraju da nešto rade stranački đilkoši, nastrani momci i nemoralne devojčure, a svi skupljeni s koca i konopca)…

Sirotinja jede iz kontejnera.jpg   Sve  njih je ubio bespogovoran, tabuiziran i izdignut u rang dogme ‘put ka EU’ , i ‘demokratija’ . I zaista, imamo žrtve fašizma, žrtve Osmanlija, žrtve ustaša, mudžahedina, onda žrtve komunizma. Zar niko ne (sme) da zbroji žrtve demokratije? O njima se na taj način i ne govori, one uminu, ugase se tiho, i svima je mirna savest.

Zaplena-imovine-45.jpg
,,Harač, harač rajo treba!“ Izvršitelji kao postmoderni zulumćari

Doći će valjda trenutak i naći će se hrabrih ljudi jednog dana, da negde, nekako naprave spiskove onih koji su pali kao žrtve demoNkratije i ‘puta ka EU’ koji je, jel’te, bez alternative.
Ja unapred zahtevam da se jedna ulica u centru svakog grada, opustelih sela i varošice, nazove po ovim žrtvama.

Kako bi spomenik trebalo da izgleda,  Srbija je prepuna inspirativnih prizora…deca-u-kontejneru

 

javni-izvrsitelji-660x330.jpg

 

Kisha

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s