Србија, земља Мркића

Било ми је отужно што се већина коментара на више него срдачан сусрет (бар судећи по фотографијама које су процуреле из Минхена)  хрватијанске председениковице и руског министра иностраних послова Лаврова, односила на њен изглед у (прилично неприкладној за ту врсту високих сусрета) црвеној хаљини. Готово никога ноје занимало одакле толика срдачност, шта су све уговорили и потписали, зашто су све бројније гласине и из саме Москве о заокрету политике званичне Москве у односу на Балкан.  Све  је то мање важно, у ствари уопште није важно.

16831021_10212500702302259_946277429113714752_n.jpg
Није битно шта одлучују и договарају наш заклети непријатељ с једне, и брат, ‘отац’, ‘бог’ и заштитник с друге стране, већ – какве ко облине има.  Није битно што је у питању средовечна  жена која је васкрсла најцрње усташтво, која пропагира затирање Срба и Србије и која не пропушта прилику да то и чини.  Цела ситуација се свела на  ‘Буткица’.  ‘Ух, добрааа’…  ‘Љуља’ . И то нису биле реакције необразованих и незрелих људи, напротив.
Испада да би многи који су псовали и грдили Мркића кад је у министарства увео силиконке и старлетутке радили исто то, ако не и горе и да их разликује само то што се овим потоњима није пружила шанса да се у том смислу ,,покажу.“

IziIGNM.jpg
Није поштен онај коме се никад није пружила прилика да буде непоштен; он је често остао поштен не због своје душевне чистоте већ силом прилика.
Зато су се некад на положаје могли бирати људи са одређеним и стручним и животним искуством и (ово је важно) – угледом. Зна се како се углед стиче. Ако имаш животно искуство, прошао си много тога а остао си племенит, частан и чист у професији и у животу – тек онда си угледан и поштен. За такве људе постоји 99% шанси да се неће одати лакомисленостима и да неће државни интерес подредити инфантилним и егоистчним стварима ни понашањима.
То је, уједно, разлог зашто је и данас у озбиљним државама од великог значаја брачно стање и квалитет брака кандидата.
Озбиљне државе и мозгови који раде на одржању и расту њихове моћи су уочили да је много мања вероватноћа да ће срећно ожењеном мушкарцу (или удатој жени) мозак сићи…. где му није место, него што је то случај са осталим кандидатима.
Ако је брак постао рутина, до чега временом дође, таквом функционеру треба наметнути одговарајућу љубавницу (овде је акценат на ‘одговарајућу’, зна се какве провере и остало то подразумева)
Ваља упамтити да се то не ради толико да би се предупредила писања трач штампе и нагађања, колико да би се спречила тзв. секс корупција и штетно деловање званичника на међународном плану.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s